كشف الفنان مصطفى عباس، عن كواليس دوره فى فيلم "خالتى فرنسا"، قائلا:" الدور جانى فى عام 2003 ولم أتوقع نجاحه، وده كان أول عمل أقدمه فى سينما فى حياتى وكنت مترشح للدور من المخرج على رجب رحمة الله عليه".
وأضاف مصطفى عباس خلال حلوله ضيفا ببرنامج "كل الأبعاد" على قناة إكسترا نيوز، قمت بالتوقيع على الفيلم فى 2003 وتوقف العمل فيه لفترة حوالى سنة، وصورنا فى أول 2004 وكنت فرحان بشكل كبير، لأن حلم حياتى أقدم أعمال فى السينما لأنها تاريخ وبتعلم مع الناس".
تابع مصطفى عباس، كنت معروف بين زملائى بالكوميديا والتلقائية وكان حلمى لما أقدم أعمال فنية فى السينما تكون كوميدية، والحمد لله كل الأعمال اللى قدمتها علمت مع الناس، وأكتر الأدوار اللى بحبها وقريبة من قلبى هى الأدوار القريبة من الناس والشارع يحس إنها صادقة ومقبولة من الجمهور".
ولفت مصطفى عباس إلى أن الأدوار المبالغ فيها لا تصل إلى الناس، لأن اللى بيشوف العمل الدرامى الناس العادية، ولما بيشعروا إن فى حد بيجسدهم يتعلق معاهم بشكل كبير".