وغرد المشاركون بعبارات إدانة للمتحرش، وتقديم نصائح للفتيات بما يجب أن تفعله عند تعرضها للتحرش، كما عبر عدد من الفتيات عن وسائل دفاعهن عن أنفسهن فى مثل هذه الحالات.
صواعق ضد التحرش
وقالت زينب إحدى المغردات عبر الهاشتاج: إنها اشترت صاعقا كهربائيا لحمايتها من التحرش، حيث قالت: "أول حاجةه عملتها بأول مرتب ليا اشتريت صاعق وشلته بشنطتى".
فيما طالب أحد المغردين من الفتيات أن تتمسك بحقها ولا تتنازل عنه عند تعرضها للتحرش قائلا: "ياريت فعلا تبقى قد كلمتك ومتسكتيش على اللى يلمسك أو يلقح عليكى بكلمة خدى حقك بأيدك حتى لو هتموتى فيها".
إحدى الفتيات: الصعيد ليس به تحرش
وقالت إحدى الفتيات: إن الوجهة القبلى "الصعيد" ليس به حالات تحرش مشيدة بشباب الصعيد وأخلاقهم قائلة: "الحمد لله إحنا فى الصعيد عندناش تحرش عندنا رجاله دمهم حامى بتخاف على بنات الناس زى أخواتهم بالظبط".
فيما انتقدت فاطمة الزهراء ملابس الفتيات بتغريده قائلة: "أنت ممكن تقولها انتى لو أبوكى راجل مكنش نزلك كدا وممكن الكلمة دى تكون سبب فى هدايتها وتحس بتأنيب ضمير"، وهو ما رد عليه عمرو محمد بأن المظهر العام للفتاه ليس مبررا للتحرش بها: "حتى لو البنت لابسه ايه دة مش مبرر للتحرش بيها كونها لابسه غلط هيا هتشيل الوزر ده هيا وأهلها اللى سابوها كده".
المشاركون يتفقون على حل المشكلة
فيما اتفق عدد كبير من المشاركين فى الهاشتاج على أن حل مشكلة التحرش يكمن فى التزام الفتيات بالملابس المعتدلة، التى لا تثير الشباب، وذلك بالتزامن مع قيام الشباب بغض البصر والامتناع عن شرب المواد المخدرة والتحلى بحسن الخلق.
وقال أحدهم: "توضيح بسيط المشكلة سببها الطرفين الولد اللى بيعمل كده صايع يستاهل الحرق والبنت لازم تلبس اللى أمرها ربنا بيه"، وقالت فتاة أخرى: "يا بنتى أنتى بطلى تلبسى ضيق.. وأنت يا بنى بطل تشرب مخدرات".
كما أبدى عدد كبير من الفتيات استياءهن من فكرة أن رد الفتاه والدفاع عن نفسها يعتبره البعض إساءة أدب من الفتاه ويعرضها للإدانة، حيث عبرت إحدى الفتيات عن استيائها من الفكرة قائلة: "لا هو يتحرش براحتو ويقول إلى هوا عايزه عشان انتى لو رديتى هتبقى"..." ومش محترمة ومش هتلاقى حد يدافع عنك".








